Geïllustreerd tijdschrift voor het noorden

In Groningen gedrukt rijkelijk geïllustreerd maandblad voor de drie noordelijke provincies, waarvan in 1904 twaalf afleveringen verschenen.

Het blad stelde zich ten doel om, zonder politieke of religieuze kleur, typisch noordelijke wetens- en bezienswaardigheden weer te geven en zo het Noorden te promoten. Naast verhalen bevatte Het Noorden reportages over regionaal nieuws, kunst en cultuur, evenementen, sport, bekende noordelingen en dergelijke. Tot de medewerkers behoorden P. de Graaff, Arminius, H.H.T. Buiskool, J. Uilenberg en anderen.