Wim Meijer

Functie: Politicus

(Harkstede 1939) Commissaris van de Koningin in Drenthe, 1989-1993.

Begon zijn carrière in het vormingswerk. In 1971 werd hij namens de PvdA lid van de Tweede Kamer, maar al in 1973 staatssecretaris van CRM in het kabinet Den Uyl. Daarin maakte hij zich sterk voor verbetering van het bibliotheekwerk, het welzijnswerk en het ouderenbeleid. Zijn drie 'groene' nota's gaven de aanzet voor betere bescherming van natuurgebieden en cultuurlandschappen. Na zijn staatssecretariaat werd hij weer Kamerlid, in 1981-1982 tevens fractievoorzitter ten tijde van het kabinet-Van Agt/Den Uyl. Na zijn commissariaat in Drenthe stapte hij over naar het bankwezen.