Kunst & Cultuur Drenthe

Organisatie type: Culturele organisatie

Instituut voor de steunfunctie kunstzinnige vorming en amateurkunst sinds 1993. Ontstaan uit een fusie van de Stichting Kunstzinnige Vorming Drenthe, de Culturele »Raad van Drenthe, de stichting Popdrenthe en de stichting Kunstuitleen Drenthe. Na een provinciale herschikking van taken ging de kunstuitleen Drenthe, na een korte verbintenis met het »Drents Museum, verder als zelfstandige stichting, en »Drentse Taol, werkonderdeel van de Culturele Raad, werd onderdeel van de »Provin-ciale Bibliotheekcentrale.