Keramisch Museum Goedewaagen

Organisatie type: Museum

In 1989 geopend museum in Nieuw-Buinen.

Het is als bedrijfsmuseum ondergebracht in het pand van aardewerkonderneming Royal Goedewaagen. Conservator Friggo Visser zette het museum op. De basis van de collectie vormde materiaal dat nog in het bedrijf zelf of in de privé-verzameling van oud-directieleden en -werknemers aanwezig was. De huidige expositie brengt de geschiedenis van het eeuwenoude bedrijf in beeld met ontwerpschetsen, vazen, serviezen en Goudse pijpen. Uniek is de collectie Jugendstiltegeltableaus van de bekende Amsterdamse fabriek De Distel.