Jager, Johanna (To)

(Paech, Ned. Indië 1920 – Zuidlaren 2011) Schilderes en tekenares.

Opleiding aan Academie Minerva te Groningen (1937-1940). Woonde en werkte o.a. in Groningen, Zuid-Frankrijk en Anloo (sinds 1952). Ze schildert, aquarelleert en tekent portretten, stillevens, planten, dieren en landschappen, in een doorwerkte, dromerige stijl. To Jager trouwde in 1943 met Evert Musch; twee jaar later vestigde zij zich met hem in Drenthe. Ze exposeerde ook geregeld met De Drentse Zeven. Vanaf 1954 was ze lid van het Drents Schildersgenootschap. In 1999 bedankte ze voor haar lidmaatschap, ze schilderde al jaren niet meer.