Kea Martha (Kea) Homan

Functie: Graficus en tekenares

(Assen 1939) Graficus en tekenares.

Opleiding aan Academie Minerva te Groningen (1957-1961); kreeg daar les van Nico Bulder, Jaap Kuijper, Evert Musch en Willem Valk. Homan legt zich voornamelijk toe op het maken van kleurenhoutsneden van vooral landschappen en taferelen met menselijke figuren. Haar vroege werk vertoont duidelijke invloeden van het expressionisme; haar latere werk is sterk gestileerd en geabstraheerd. Ze gaf parttime les aan scholen in Drenthe en Friesland. Ongeveer 15 jaar was ze lid van de regionale BKR-commissie. Tussen 1973 en 1976 zat Homan in de gemeenteraad van Assen voor de PvdA. Lid van het Drents Schildersgenootschap (sinds 1967; vervulde diverse malen bestuursfuncties) en van de vereniging van noordelijke hoogdrukkers 'Holt'. Ze had o.a. in 1986 een overzichtsexpositie in het Drents Museum te Assen en in 1990 een tentoonstelling in Poznan.