Gijsbertus Cornelis Helbers

Functie:

(Delft 1902 - Assen 1990) Directeur Provinciaal Museum van Drenthe. Na in Zuid-Holland begonnen te zijn in de monumentenwereld, werd hij in 1940 conser-vator van de musea in Gouda. In 1954 volgde zijn benoeming tot directeur van het museum in Drenthe, waarbij hij tevens het Bureau »Monumentenzorg in de provincie onder zijn hoede kreeg. Hij was een van de initiatiefnemers van de Stichting Historisch Boerderij Onderzoek. In 1962 ontwierp hij de tuin bij het Ontvangershuis. Helbers publiceerde veel op zijn vakgebied. Hij bleef aan tot zijn pensionering in 1967. Hij ontving dat jaar de Culturele prijs van Drenthe.