Nederlands Museum voor Glas en Glastechniek

Organisatie type: Museum

Glasmuseum in het voormalig kloostercomplex te Hoogeveen.

Initiatiefnemer was glaskunstenaar Cees van Olst. Het museum belicht de historische ontwikkeling van het glas en de glasbewerking. Naast glaswerk en machines krijgt de bezoeker een demonstratie glasblazen te zien. Tevens is het museum als kenniscentrum voor de glasbewerking bedoeld, waar cursisten een erkende eenjarige opleiding kunnen volgen. Het museum werd in 1979 in Diever opgericht, maar verhuisde in 1992 naar de locatie in Hoogeveen. Daar zat het tot 2004 toen vertrok het museum naar Schiedam om uiteindelijk in 2010 te vestigen in Veenhuizen.

Het museum sloot definitief zijn deuren in 2014.