GGZ Drenthe

Organisatie type: Zorginstelling

Instelling voor geestelijke gezondheidszorg en ouderenzorg, biedt ambulante, poliklinische en klinische geestelijke gezondheidszorg.

Deze zorg wordt aangeboden in drie regionale divisies: Noord-Drenthe, Zuidoost-Drenthe en Zuidwest-Drenthe. Daarnaast biedt de GGZ Drenthe forensische psychiatrie en ouderenzorg. De zorg aan ouderen wordt verleend in twee verpleeghuizen en twee verzorgingstehuizen. Bij GGZ Drenthe werken ongeveer 2500 mensen, verdeeld over tien vestigingen in Drenthe. Jaarlijks doen ruim 15.000 mensen een beroep op deze diensten. GGZ Drenthe is ontstaan door een fusie van APZ- Drenthe en RIAGG Drenthe.