Franciscanessen, Coevorden

Kloosterorde. In 1937 deden de zusters van deze orde in Coevorden hun intree. Aanvankelijk waren er slechts vier zusters, afkomstig uit het klooster Denekamp. Het zusterhuis werd ingewijd door de pater provinciaal. De zusters waren actief in de naaischool en de kleuterschool en in de verzorging van zieken en bejaarden. Om te kunnen voorzien in de behoefte aan zorg, werd in 1941 een tweede zusterhuis in gebruik genomen. In 1958 integreerden de zusters in het nieuwe bejaardencentrum St. Franciscus, geopend door mgr. P.A. Nierman van Groningen en Marga Klompé.