Stichting Archeologie en Monument (SAM)

Organisatie type: Archeologische vereniging

Stichting die zich voornamelijk bezighoudt met de archeologie van de Middeleeuwen en de Nieuwe Tijd.

De SAM heeft zich in 1986 afgesplitst van de APAN vanwege de koers die deze vereniging volgde en de negatieve gevolgen die dat opleverde voor de contacten tussen amateur- en beroepsarcheologen. Het werkgebied omvat de provincies Drenthe en Groningen. De SAM verricht inventarisaties, veldverkenningen en noodopgravingen. De resultaten van het onderzoek worden hoofdzakelijk gepubliceerd in de Nieuwe Drentse Volksalmanak. De stichting heeft anno 2002 ca. zestig donateurs.